Over Benita

Massage van Wel

Over Benita

Met wie gaat u een zakelijke en tegelijkertijd persoonlijke relatie aan wanneer u bij Massagepraktijk Van Wel kiest voor een massage met een advies op maat? Benita van Wel is de professional pur sang die u van A tot Z begeleidt en ontzorgt. Haar professie is haar passie, over haar persoonlijke route dat heeft geleid tot de oprichting van dit bedrijf leest u hieronder meer:

Ik ben Benita van Wel en in 2000 ben ik in contact gekomen met de voetreflexologie, waarbij ik mocht ervaren dat op deze manier het zelfgenezend vermogen op een hele bijzondere manier geactiveerd kan worden. Ik zag dat je daardoor een betere balans tussen je lichaam en geest krijgt. En zeg nou zelf: wie wil dat nu niet? We willen toch allemaal ouder worden met zo min mogelijk klachten?
Nu pas ik verschillende massagetechnieken toe, gebaseerd op ieder zijn eigen massagewens of -behoeften. Daarbij werk ik indien gewenst met coaching voor uw lichamelijk en geestelijke welzijn.
Zo kan ik u in mijn praktijk, samen met de ondersteunende massages die ik geef, een doeltreffend pakket aanbieden. U zult met mijn aanpak binnen korte tijd verbetering van uw klachten ervaren en u zeker fitter voelen omdat blokkades worden opgeheven en uw energie weer vrij mag stromen.

Om mijn passie voor het vak wat beter te duiden: vanaf mijn zeventiende ben ik werkzaam in de gezondheidszorg met mensen met verschillende beperkingen. Hierdoor is mijn interesse gewekt om de mensen via een massage te laten ervaren hoe het lichaam en de geest weer in rust te brengen. Na vervolgens de nodige massage-opleidingen met succes voltooid te hebben, werd de basis gelegd om een eigen praktijk te starten.
Hieruit is Massagepraktijk van Wel ontstaan, gevestigd in ’t Zand. Makkelijk te bereiken, tussen Den Helder en Alkmaar en tussen Schagen en Callantsoog.

Zelf ben ik moeder van twee zonen. Ik heb vroeger veel verschillende sporten beoefend. Zo heb ik onder andere aan volleybal en paardrijden gedaan, heb ik gehandicapten begeleid met paardrijden en heb ik de discipline gehad om driemaal in de week te gaan hardlopen. Daarnaast heb ik vele kilometers op mijn racefiets gemaakt. Ik maak nu graag boswandelingen en nog altijd fietstochten. Verder ga ik graag naar de fitness.
Verder doe ik veel ontspanningsoefeningen. Dat houdt onder meer in lekker lopen op het strand en in de duinen. Heerlijk!! Kortom, ik ben graag actief (en het liefst lekker buiten) bezig.

Masseren doe ik met veel aandacht en passie: ik wil het beste uit mezelf halen en daar ook anderen bij helpen. Wanneer je daarin slaagt, zo is mijn overtuiging, is het leven pas echt rijk.

Benita heeft magische handen

‘Blokkades weg, energiestromen erbij: Benita heeft magische handen’

De dokters schreven haar een zuurstofmasker voor, want ze had dermate erge apneu dat het levensbedreigend was. Maar Julie Anagnostou had meer dat haar levensgeluk verstoorde. Haar werk als dataspecialist is stressvol werk en nog meer omdat het een mannenbolwerk is van ook nog eens allerlei nationaliteiten. Mannen kortom met een culturele achtergrond en daarmee overtuigingen en gewoontes die ver van elkaar afliggen. En dan was er nog die zware operatie uit het verleden waarbij ze een kunstheup kreeg aangemeten. Een traumatische ervaring, want de Griekse vertrouwde haar been niet meer. Liep anders om het gekwetste ledemaat te ontlasten, zei ook dat ze er minder gevoel  in had. ,,En toen kwam Benita van Wel… Ze heeft zoveel massageskills, geweldig gewoon. Ik kan oprecht zeggen: Benita heeft magische handen. Ze heeft mij mijn leven teruggegeven.”

Let wel, dit zijn geen superlatieven. Dit zijn de letterlijke woorden van de in Athene geboren vrouw die nu 7,5 jaar in Nederland woont waarvan anderhalf in Heerhugowaard.  Met Benita is ze in contact gekomen via haar vriend Bas Kamans. Die kent Benita nog vanuit de jeugd nabij Schagerbrug. Zijn maatschappelijke loopbaan mag je een succesverhaal noemen, van machinaal houtbewerker tot werktuigbouwkundige, elektrotechnicus en nu een verantwoordelijke functie waarbij hij verantwoordelijk is voor een kleine 150 panden. Kortom, een baan met veel verantwoordelijkheden en daarmee ook druk. Daarom komt hij al lange tijd bij de Zandtemse voor een ontspannen massage. Hij was het dan ook die zijn vriendin aanraadde om haar expertise in te roepen.

,,Dat was niet gemakkelijk vanuit mijn culturele achtergrond”, vertelt Julie. ,,Grieken staan over het algemeen niet open voor dit soort dingen of beter gezegd: Ze stellen zich er niet open voor. Het wordt gezien als zwak en geldverspillerij. Maar ik dacht baat het niet dan schaadt het niet. Ik was op dat moment ook echt een beetje wanhopig. Ik kon niet slapen met het zuurstofmasker op, werd er benauwd en claustrofobisch van. En er waren meer gebeurtenissen die mij en Bas verontrustten.”

Slapen tot in Schagen

,,Doordat Julie  zo slecht sliep was zij overdag doodop”, vertelt Bas. ,,Ze sliep al ‘s ochtends vroeg in de trein, viel in slaap op het bureau op haar werk en een keer miste ze het station in Heerhugowaard en werd pas in Schagen wakker.”

Benita kon niettemin geen garanties geven in hoeverre de behandeling succes zou hebben. ,,Dat verschilt per persoon, maar feit is wel dat er hoe dan ook verbetering optreedt omdat het afweersysteem van het lichaam wordt geactiveerd. Dat werd bij Julie onderdrukt omdat er simpelweg teveel negatieve ontwikkelingen waren.”

De Zandtemse koos voor een mix van een Ayurvedische chakramassage (om de blokkades weg te nemen) en een hormoon voetreflexmassage om de hormoonmassage weer op peil te brengen. ,,Het effect was geweldig”, verklaart Julie. ,,Ik voelde mij eerst slaperig, maar de volgende dag voelde ik mij zo sterk. Zo fit, zo energierijk geweldig. En dat pas na één sessie! Ik heb er in totaal zes gehad en voelde mij herboren.”

Apneu bijna weg

Oók omdat haar apneu afnam tot vrijwel de factor nul. Bas: ,,We waren onlangs op vakantie in Griekenland en van de tien dagen die wij er waren werd ik maar één keer wakker door het onrustige slapen van Julie.  Normaal was dat vijf tot zes keer. En om een en ander in perspectief te plaatsen: tijdens een eerder onderzoek in het ziekenhuis werd geconstateerd dat de apneu maar liefst 36 keer per uur optrad, normaal is maximaal vijf keer. Wij zijn Benita dan ook erg dankbaar!

En dan was er nog een doorbraak. Julie: ,,De eerste keer dat Benita over het litteken op mijn heup ging met haar handen was ik rillerig van angst. Maar kort daarna voelde ik de energie door mijn benen stromen. Ongelooflijk. Ik weet nog de eerste keren dat ze mij vanaf de voet naar boven masseerde. Mijn enkels leken in brand te staan, zoveel energie kwam er vrij. Dat riep ik ook letterlijk: Mijn enkels staand in brand! Maar het was eigenlijk mijn hart. Van energie, dankbaarheid, van hernieuwde passie. Dank je wel Benita.”